تأثیر استفاده از نمک یددار بر شاخص های باروری موش های صحرایی آزمایشگاهی نر

تأثیر استفاده از نمک یددار بر شاخص های باروری موش های صحرایی آزمایشگاهی نر

تأثیر استفاده از نمک یددار بر شاخص های باروری موش های صحرایی آزمایشگاهی نر امروزه ناباروری حدود 4/27 درصد زنان 15 تا 44 سال ، 11% زنان در سن باروری را تحت تأثیر خود قرار داده است . ید یک عنصر ریز مغذی است که برای سنتز هورمون های تیروئیدی ضروری می باشد . غلظت هورمون های تیروئیدی در خون تحت تأثیر میزان ید دریافتی بوده و تغییرات هورمون های تیروئیدی بر روی سیستک تولید مثل مؤثر می باشد .

امروزه تمام مردم ایران توجه به وضعیت ذخایرید بدن ، نمک یددار مصرف می کنند . لذت با توجه به شیوع فراوان ناباروری در بین زوج های جوان ، در این مطالعه تأثیر مصرف نمک یددار بر باروری موش های بزرگ آزمایشگاهی نر مورد برسی قرار گرفت . مواد و روش ها : در این مطالعه از 20 موش نر و 10 موش ماده نژاد ویستاراستفاده گردید که موش های نر به دو گروه تیمار کنترل تقسیم شدند ، گروه تیمار ید دریافت کردند ، گروه کنترل و موش های ماده با رژیم معمولی تغذیه گردیدند. به منظور بررسی اثرات احتمالی نمک یددار بر وزن بیضه ها ، در پایان هفته چهارم ، به منظور بررسی تغیرات وزنی بیضه ها نسبت به وزن بدن ، درصد تحرک و تعداد اسپرم و همچنین میزان ذخیره اسپرمی اپیدیدیم ، 5 موش نر از هر گروه توزین شده و کشته شدند .

موش های نر باقیمانده با موش های ماده به صورت جفت جفت در قفس های جداگانه قرار داده شده و تعداد ، جنسیت و سلامت نوزدان آن ها مورد بررسی قرار گرفت . نتایج : نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که تعداد نوزادان سالم موش های نری که ید دریافت کرده بودند نسبت به گروه کنترل به طور معنی داری کمتر بود (P>0.05) اما نتایج حاصل از آنالیز اسپرم بین دو گروه تفاوت معنی داری نداشت . بحث و نتیجه گیری : با توجه به تـأثیر منفی دریافت نمک یددار بر میزان باروری ، مصرف نمک یددار در افرادی که کمبود ید در رژیم غذایی خود ندارند ، توصیه نمی شود .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *