سویق چیه و خواصش چی می‌تونه باشه؟!

سویق چیه و خواصش چی می‌تونه باشه؟!

یکی از خوراکی‌های ساده، بسیار مفید و البته کمتر شناخته‌شده در میان مردم سویق است. سویق با همه سادگی‌اش، یکی از خوراکی‌هایی است که برای رشد کودکان بسیار تأثیر دارد. سویق برای تقویت زنان باردار، وزن‌گیری جنین در ماه‌های آخر بارداری نیز استفاده می‌شود. برای تقویت افراد دیگر نیز می‌شود از سویق استفاده کرد. در ماه رمضان نیز از سویق می‌توانید به عنوان یک غذای انرژی‌زا استفاده کنید.

سویق بهترین سحری:
من لا یحضره الفقیه - از امیر المؤمنین علیه السلام: بهترین سحرى سویق و خرما است.

سویق غذای پر برکت:
امام باقر علیه ‏السلام: سویق، چه قدرپُربركت است! اگرانسان درحالى كه سیر است، آنرابخورد ، غذا را گوارش می‌‏دهد و اگر در حالى كه گرسنه است بخورد، او را سیر مى‏‌سازد.

سویق غذای مسافرتی:
امام باقر علیه‌‏السلام: سویق، چه نیكو توشه‏‌اى در سفر و در حضر است!

سویق موجب رویش گوشت و استحکام  استخوان:
امام صادق علیه‏ السلام: سویق، گوشت مى‌رویاند و استخوان را استحكام مى‏‌بخشد.

سویق غذای کودک:
امام صادق علیه‏ السلام: به كودكانتان درخردسالی‌شان سویق بدهید؛ چرا كه گوشت مى‌رویاند و استخوان را استحكام مى‌‏بخشد.

سویق درمان کودکان نارس:
المحاسن ـ عَیثَمه بر امام صادق علیه ‏السلام وارد شد. امام صادق علیه ‏السلام به او فرمود: «چرا مى‏ بینم تن فرزندت نحیف است؟» گفت: او بیمار است، امام علیه ‏السلام به او فرمود: «به او سویق بخوران ؛ چرا كه گوشت مى‏‌رویاند و استخوان را استحكام مى‌‏بخشد.»

چله سویق:
الکافی - امام صادق علیه‏ السلام : هركس چهل روز سویق بخورد، بازوانش پُرتوان مى‌شود.

سویق لطیف کننده پوست و توانمندسازی قدرت جنسی:
الکافی - امام صادق علیه ‏السلام: خوردن سویق با روغن زیتون، گوشت مى‌رویاند، استخوان را استحكام مى‌بخشد، پوست را نازك مى‏‌كند و بر توان جنسى مى‏‌افزاید.

سویق درمان تب:
الکافی - امام صادق علیه‏ السلام: درونِ تب‌‏دار را ازسویقِ شسته پُركنید؛ سه بار در آب شسته شود، آن‏گاه به او خورانده شود.
مکارم الاخلاق -ح ضرت زين العابدين علیه السلام شكم تب‌دار را با سويق و عسل سه بار پر كنيد و از اين ظرف به آن ظرف بريزيد و به كسى كه تب دارد بخورانيد، كه تب داغ را مى ‏برد و به وحى عمل كرده‌ايد.

سویق دوری از ۷۰گونه بلا:
الکافی - امام صادق علیه‏ لسلام : سویق، تلخه را ازتن و بلغم را ازمعده كاملاً جدا مى‌كند و هفتاد گونه بلا را دور می‌‏سازد. الکافی ج۶ص۳۰۶ ح۱۱

سویق درمان برص:
المحاسن - عن أبي عبد الله علیه‏ السلام قال: السويق الجاف يذهب بالبياض‏ -سویقِ خشك، سفيده (پيسى یا سفيده چشم) را ببرد.
مکارم الاخلاق - امام كاظم علیه‏ السلام: سویق خشك و آبگوشت گاو پیسى را از میان مى‌برند.

سویق درمان عطش:
ابو هاشم جعفرى: درمحضر امام رضا علیه ‏السلام بودم، به سختى تشنه شدم؛ امّا از هیبت ایشان ترسیدم كه در مجلس ایشان، آب بطلبم. امام علیه‏ السلام، خود آبى طلبید و جرعه‌‏اى از آن نوشید و سپس فرمود: «اى ابو هاشم! بنوش؛ چرا كه سرد و خوب است». نوشیدم. سپس دیگر بار، تشنه شدم. امام علیه ‏السلام به خدمتگزار نگریست و فرمود: نوشابه‏‌اى از آب و مقدارى سویق و شكر برایش بیاور. آن‏گاه فرمود: سویق را مرطوب كن و قدرى شكر رویش بپاش، پس از آن، به من فرمود: اى ابوهاشم! بنوش؛ چرا كه عطش را از میان مى‌‏برد.

سویق درمان برسام (التهاب پرده دیافراگم):
الكافى ـ به نقل از سیف تمّار: یكى ازهمراهانم اندر مكّه به بیمارى بَرسام مبتلاشد. من به حضور امام صادق علیه ‏السلام رفتم و او را آگاهاندم. به من فرمود: سویق جو به او بخوران؛ چرا كه به خواست خداوند، بهبود خواهدیافت. آن غذایى در درون تن بیمار است. ما جز دو روز (یا دوبار) به او سویق ندادیم، مگر این كه همراه ما، بهبود یافت.

سویق درمان  ضعف معده:
الكافى - امام صادق علیه ‏السلام فرمود: سویق عدس، تشنگى را از میان می‌برد، معده را تقویت می‌كند، درمان هفتاد درد در آن است، صفرا را خاموش می‌كند و درون راسردى می‌‏بخشد. ایشان، چون سفر می‌‏كرد، از این سویق، جدایى نداشت.

سویق درمان غلبه خون:
امام صادق علیه‏ السلام چون در كسى ازخدمتگزارانش خون به جوش می‌‏آمد، به وى مى‏‌فرمود: از سویق عدس بخور؛ چراكه جوش‌‏آمدگىِ خون را فرو می‌‏نشاند و حرارت را خاموش می‌‏كند.

سویق درمان اسهال:
بحار الانوار - از ابن كثير است كه اسهال گرفتم و امام ششم علیه‏ السلام فرمود: سویق گاورس با آب زيره بخورم و خوردم و شكمم بند آمد و خوب شدم.

سویق درمان درد شکم:
السرائر - روایت شده كه یكى از اصحاب امام صادق علیه ‏السلام از شكم‏رَوی‌اش نزد ایشان اظهار ناراحتى كرد. امام علیه ‏السلام به او فرمود كه قدرى سویق برنج برگیرد و بیاشامد. او این كار را انجام داد و بهبود یافت.
دعائم الإسلام - درباره امام صادق علیه ‏السلام نقل شده كه یكی از یارانش از شكمرَوی‌اش (بیرون‏رَوى)، نزد ایشان اظهار ناراحتی كرد. امام علیه‏ السلام به او فرمود كه سویقی از برنج فراهم كند و بخورد. او این كار را كرد و شكمش بست.

سویق درمان مسمومیت:
امام صادق علیه‏ السلام: براى مسمومیّت،دارویی سودمندتر از سویق سیب، سراغ ندارم.
الكافى - ایشان، چون كسى از اهل خانه را مار یا كژدم مى‌‏گزید ، می‌‏گفت: به او سویق سیب بخورانید.

سویق درمان خون دماغ:
الكافى ـ به نقل از ابن بُكَیر: سالى در مدینه به خون ‏دماغ مبتلا شدم. یارانمان از امام صادق علیه ‏السلام درباره چیزى كه مانع خونریزى بینى شود پرسیدند. به آنان فرمود: «به او سویق سیب بدهید. آنان به من از این سویق خوراندند و خونریزى بینی‌‏ام قطع شد.

سویق درمان خونریزی زنان:
الكافى - از على بن مهزيار كه كنيزش دچار خونريزى حيض شد و بند نيامد تا نزديك مرگ رسيد و ابى جعفر عليه السلام به او فرمود: سویق عدس بخورد و خورد و خون‌ریزی متوقف شد.

سویق درمان اخلاط:
امام صادق علیه ‏السلام: [خوردنِ] سه كف دست، سویقِ خشك درحالت ناشتا، بلغم و تلخه راخشك مى‌‏كند، تا جایى كه تقریباً چیزى را از آن بر جاى نمی‌گذارد.
امام صادق علیه‏ السلام: سویق خشك، چون ناشتا خورده شود، حرارت را خاموش مى‌كند و تلخه را فرو مى‌نشاند؛ امّا چون به روغنْ درآمیخته و خورده شود، این اثر را ندارد.
الكافى ـ به نقل از ابراهیم بن بسطام، از یكى از مردمان مَرْو: امام رضا علیه ‏السلام در روزگارى كه در میان ما بود، كسى را نزدمان فرستاد و سویق خواست. ما براى ایشان مقدارى سویقِ مرطوب فرستادیم. امام علیه ‏السلام، آن را برگرداند و برایم پیغام فرستاد كه سویق، چون خشك باشد و ناشتا خورده شود، حرارت را خاموش می‌كند و تلخه را فرومی‌‏نشاند؛ امّا چون تَر شود، این اثر را ندارد.
مكارم الأخلاق - به نقل از على بن سليمان: نزد امام رضا عليه ‏السلام كلّه پاچه خورديم. پس سويق خواست. گفتم: من سير شده‌‏ام. فرمود : «اندكى از سويق، كلّه پاچه را هضم می‌‏كند و دواى آن است».

سویق درمان پوکی استخوان:
الکافی – حضرت رضا علیه السلام فرمود: سويق اگر شسته شود و هفت بار ظرف به ظرف شود تب را مى‏‌برد و ساق پا را نيرومند می‌سازد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *