یکی از مناقشات بزرگ در حوزه سلامت محصولات غذایی، مناقشه بر سر سلامت محصولات دستکاریشده ژنتیکی یا همان محصولات ترا ریخته است. بسیاری از کشورهای دنیا ازجمله 32 کشور اروپایی پس از سالها بحث و برسی و انجام آزمایشها مختلف مستقل برای تأیید سلامت یا مخاطرات مصرف این محصولات، سرانجام کشت این محصولات در کشورهای خود را ممنوع کردهاند و از سویی با اجرای دقیق "قانون برچسبگذاری"، نهایت تلاش خود را برای معرفی محصولات وارداتی دستکاریشده ژنتیکی در بازارهای مصرف داخلی خود به مصرفکنندگان داشتهاند.
از سوی دیگر عمده تلاش کشورهایی که کشت و تولید محصولات ترا ریخته را داخل کشور خود ممنوع کردهاند، بر تولید محصولات "ارگانیک" و افزایش سطح کشت این محصولات در کشور خود متمرکز بوده است. باوجود روشن بودن تجربیات جهانی در نوع مواجهه با محصولات ترا ریخته، متأسفانه جریانی در داخل کشورمان بانفوذ به مراکز حساس و تصمیم گیر در بدنه دولت طی سالیان اخیر نهایت تلاش خود را برای کشت و تجاریسازی محصولات ترا ریخته در داخل کشورمان دارد؛ جریانی که تا به امروز برای توجیه چرایی اصرار بر تولید این محصولات پرمخاطره در داخل کشور و عدم توجه به هشدارهای صریح اساتید بیوتکنولوژی، قطع واردات محصولات ترا ریخته و تولید ملی آن را توجیهی برای فعالیتهای تجاری خود در این حوزه قرار دادهاند! درحالیکه منتقدان داخلی ترا ریخته ضمن تأکید بر لزوم قطع واردات محصولات ترا ریخته، نسبت به مخاطرات متعدد انسانی و زیستمحیطی تولید داخلی محصولات ترا ریخته هشدار میدهند.
جریان حامی تولید محصولات دستکاری ژنتیک تا به امروز نهایت تلاش خود را برای جلوگیری از اجرای قانون برچسبگذاری این محصولات نیز به کار گرفته است چراکه با افزایش سطح آگاهی مردم درباره مخاطرات مصرف محصولات ترا ریخته، این جریان بهخوبی واقف به این حقیقت است که اجرای دقیق برچسبگذاری این محصولات عملاً تیر خلاصی به این جریان و توقف فروش محصولات ترا ریخته در بازار مصرف داخلی کشورمان خواهد بود!
در ادامه، یکی از مخاطبان باشگاه خبرنگاران تسنیم در قالب طنز به موضوع سلامت محصولات ترا ریخته و چرایی تلاش جریان حامی محصولات ترا ریخته برای جلوگیری از اجرای قانون برچسبگذاری پرداخته است: «بیست سالی میشود که بین محصولات غذایی دعوا انداخته و آنها را سه دسته کردهاند! دسته اول که خیلی وقت است فاتحه لازم شدهاند "ارگانیکها" هستند؛ محصولات تروتمیزی که امروزه فقط روی کتیبهها، نامی از آنها دیده میشود!
دسته دوم، محصولاتی هستند که سم و کود نقش اولیاء را برای آنها بازی میکنند و این محصولات خیلی به اولیاء خود شبیه هستند!
در دسته سوم، ترا ریختهها جای میگیرند؛ عدهای باعث شدهاند گیاهان، بویی از گیاهیت و حیوانات، بویی از حیوانیت نبرند و حاصلش شده ترا ریختهها! برای مثال ژن خوک به مرغ تزریق کردهاند و موجود جدید نه بویی از خوکیت برده و نه از مرغیت!
طبیعی است وقتی محصولات به سه دسته تقسیم میشوند، مصرفکنندگان آنها هم باید به سه گونه تقسیم شوند تا قانون طبیعت به هم نخورد!
گونه اول، مردم کوچهبازار هستند، کسانی که بهناچار ترا ریخته مصرف میکنند، این دسته حتی ممکن است که ندانند محصولات غذایی که روزانه مصرف میکنند ترا ریخته است!
گونه دوم مخالفان ترا ریخته هستند؛ آنها هم بهناچار ترا ریخته مصرف میکنند و اگر اندکی شانس با آنها یار باشد، شاید بهره و نصیبی هم از محصولات ارگانیک ببرند.گونه سوم موافقان ترا ریخته هستند که در ظاهر بهشدت خود را مشتاق مصرف ترا ریختهها نشان میدهند اما در خفا بهشدت مقید به یافتن محصولات ارگانیک و تناول از این محصولات هستند؛شاهدش هم اینجاست!!
اما بین این سه گونه، تفاوتهایی دیگری هم وجود دارد؛ مخالفان ترا ریخته میگویند که با یک "برچسب" میتوان دستکم به گونه خودشان و گونه کوچهبازار این اختیار را داد تا خودشان انتخاب کنند که "تراریختهخور" بهحساب بیایند یا خیر اما شاید مخالفان ترا ریخته فقط به خودشان توجه دارند و نمیدانند اگر ترا ریختهها بر چسبدار شوند چه مشکلاتی برای کشور به بار میآید!!
در زیر تعدادی از مشکلاتی را که با اجرای قانون برچسبگذاری به روی محصولات ترا ریخته ایجاد میشود میخوانیم:
مخالفان تراریخته عزیز! لطفاً در انتقادهایتان، کمی هم موارد بالا را هم در نظر بگیرید و برای کشور مشکل تراشی نکنید! مافیا و تاجران ترا ریخته با ترا ریخته خوردن مردم، زندگی میکنند؛ پس بیخیال شوید و این آرامش را از این جماعت دلسوز و زحمـتکش نگیرید».