بررسی روایات "ترب" در طب اسلامی
در روایت آمده ریشه ترب بلغم را قطع میکند و غذا را هضم میکند و برگ ترب ادرار را خارج میکند (برگ، ریشه، ساقه) فواید زیادی دارد و بلغم را قطع میکند و غذا را هضم میکند و باد را خارج میکند و باعث خروج ادرار میشود.
بررسی درمانی گیاه"ترب"در طب اسلامی
در روایات از ان به عنوان"فجل"یاد میشود.
ترب خودش برطرف کننده بلغم، ساقهاش هضم کننده غذا و برگش ادرارآور است.
ترب به دو قسم: تربچه یا ترب تابستانه و ترب سیاه یا ترب زمستانه تقسیم میشود.
از آب پخته "ترب" همراه با یک گندم از جامع امام رضا علیهالسلام میتوان برای رفع سنگها استفاده نمود.
ترب از نظر طبیعت گرم و خشک است.
تخم ترب از سایر قسمتهای گیاه گرمتر و خشکتر است.
خود ترب ایجاد نفخ و باد و آروغ میکند و تخم آن باد و نفخ را تحلیل میبرد.
اگر روغن ترب چند قطره در گوش چکانده شود برای تحلیل بادهای گوش مفید است.
آب برگ ترب برای افزایش بینایی چشم مفید است.
خوردن دم کرده برگ ترب برای قطع سرفه مزمن مفید است.
خوردن آب ترب برای هضم غذا مفید است.
خوردن آب ترب برای باز کردن گرفتگیهای کبد و طحال مفید است.
مصرف دم کرده ترب برای رفع عطش و خروج آبهای زائد باقی مانده در بدن مفید است.
آب ترب برای رفع زردی و یرقان مؤثر است.
مصرف تخم ترب اشتهاء اور است.
مصرف تخم ترب برای رفع درد کبد مفید است.
خوردن دو گرم از تخم آن بعد از غذا برای هضم غذا مفید است.
خوردن تخم ترب همراه سکنجبین استفراغآور و پاککننده معده است.
خوردن تخم ترب و ساقه ترب برای درد مفاصل و سیاتیک و درد باسن مفید است.
ضماد ترب با عسل برای بهبود زخمهای مزمن مفید است.
مصرف آب ترب برای بازکردن مجاری ادرار مفید است.
اگر آب برگ و شاخه های ترب به اندازه 100 گرم با شکر سرخ خورده شود برای اخراج زرداب ورفع آبهای زائد بدن مؤثر است.
اگر داخل ترب را خالی کرده و با تخم شلغم پر نمایند و سر آن را با قطعهای شلغم مسدود نمایند و آن را خمیر گرفته و در اتش بپزند و آن را با عسل بخورند برای اخراج سنگ مثانه بسیار مفید است و این کار را تا سه روز پیدرپی ادامه دهند.
خوردن تخم ترب در طب سنتی ادرارآور است.
خوردن تخم ترب قاعدهآور است.
مصرف تخم ترب ترشح ادرار و حیض و شیر را زیاد میکند.
تخم ترب تحریک کننده نیروی جنسی است.
خوردن تخم ترب قیآور است.
ضماد تخم ترب با سرکه برای دفع سموم گزندگان مفید است.
مالیدن آب ترب به بدن موجب گریز حشرات میشود.
خوردن ترب رنگ صورت را باز میکند.
ضماد ترب پخته با آرد گندم برای روئیدن مو و جلوگیری از ریزش مو مفید است.
ضماد ترب پخته با عسل برای تحلیل ورم دور چشم مفید است.
ضماد تخم ترب با عسل برای رفع کوفتگی و خون مردگی مفید است.
ضماد تخم ترب با عسل برای رفع لکههای پوستی مفید است.
زیاده روی در خوردن ترب و تخم آن موجب دل پیچه و متعفن شدن اخلاط میشود که در این مورد باید با نمک و عسل و زیره که در سرکه انگوری خیسانده و پرورده شده باشد، میل نمود.
مقدار خوراک از تخم ترب تا 4گرم و از آب تخم ترب تا 100 گرم است.