غربالگری اجباری

دکتر سولماز پیری، متخصص زنان و زایمان: بالا بودن عدد NT فقط احتمال وجود مشکل را مطرح می کند و صددرصد نیست. حتی گاهی بررسی‌های بیشتر نشان می‌دهد مشکلی وجود ندارد و آب پشت گردن جنین بعد از مدتی خود به خود جذب می‌شود. این‌که بچه‌ای را با تست غربالگری مثبت سقط کنیم، اشتباه است. یادمان باشد غربالگری با تست تشخیصی تفاوت دارد. براساس نتیجه مثبت تست غربالگری نمی‌توانیم و نباید تصمیم به سقط بگیریم و این کار در هیچ جای دنیا انجام نمی‌شود.

بالا بودن عدد NT فقط این احتمال را مطرح می‌کند و به ما هشدار می‌دهد که جنین را دقیق‌تر بررسی کنیم، حتی اگر همه چیز خوب نشان داده شود، نمی‌توانیم به مادر بگوییم صددرصد، کودکت سالم خواهد بود چون عقب‌ماندگی ذهنی، تا کودک به دنیا نیاید و به اصطلاح معاینه نشود، صددرصد قابل تشخیص نیست و در سه ماه اول فقط برای پیش‌بینی آن سعی می‌کنیم.

آبان ماه سال ۹۵ در نامه جمعی از پزشکان به وزیر بهداشت مطرح شد:
آقای وزیر چرا غربالگری های دوران بارداری، برای تمام مادران در زمان وزارت شما بر خلاف متون تخصصی پزشکی اجباری میشود در حالی که تنها زنان بارداری که بیش از ۳۵ سال سن داشته و یا سابقه ی بیماری ژنتیکی خاصی در خود یا خانواده داشته باشند، نیاز به غربالگری دوران بارداری دارند. اجباری کردن این روند منجر به هزینه‌های هنگفت روحی، مالی و روانی برای خانواده ها در راه فرزند آوری شده بعلاوه بسیاری از بارداری های سالم را نیز در معرض سقط غیرقانونی قرار میدهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *