مخاطرات کشت پنبه تراریخته
کشت گسترده پنبه تراریخته در دهه گذشته در کشورهای مختلف اینک سبب بروز مشکلات مختلفی شده است؛کافی است به اسناد و مدارک زیر در مورد مقاوم شدن پنبه تراریخته و کاهش تولید و صدمه جدی به کشاورزان دقت شود و مسئولان کشور با توجه به این مستندات از تجربیات تلخ جهانی درس گرفته و مرتکب اشتباه بزرگ تراریخته کردن ایران نشوند؛ دقت در مخاطراتی که سبب شده کشورهای پیشرفته اروپایی کشت محصولات تراریخته را ممنوع کنند در ایران برای مسئولان امر ضروری است.
مقاله زیر درباره کشت پنبه در پاکستان عنوان میکند که 85 درصد پنبه پاکستان تراریخته است که از سال 2010 وارد این کشور شده است.
فاجعه کشت پنبه تراریخته در پاکستان توسط دانشمندان پاکستانی در مقالات علمی
صدها مقاله و گزارش نگرانکننده نشان میدهد که کشت گسترده پنبه تراریخته در دهه گذشته سبب مقاوم شدن آفات شده و بنابراین نه تنها سموم کشاورزی کاهش نیافته بلکه افزایش نیز یافته است اما تولید افزایش نیافته و محیط زیست و سلامتی مردم به خطر افتاده است چرا که از این محصولات، صدها محصول بهداشتی، آرایشی، بهداشتی درمانی، لباس زیر و محصولات دیگر تولید و استفاده میشود؛
آلرژی و حساسیت به این محصولات در حال گسترش است؛ آیا با وجود چنین مستندات و تجربیات کشورهای آلوده شده به کشت محصولات تراریخته، کشت پنیه تراریخته در ایران چه از نظر اقتصادی و چه از نظر امنیت ملی و سلامت جامعه و محیط زیست و حفظ ذخایر ژنتیک، اقدامی خردمندانه است؟!!
توصیه ما به مسئولا این است که به جای تجربه خطاهای دیگران، به کشورهای اروپایی معتدل نگاه کنیم که کشت تراریخته را ممنوع کردهاند؛ قطعاً دانش این کشورها در این حوزه از دانشآموختگان راکفلری مدافع تراریخته کشور ما که در فیلیپین آن هم در موسسهای وابسته به بنیاد راکفلر تحصیل کردهاند، بیشتر است!