معرفی کتاب تغذیه‌درمانی نوشته حکیم رضوی قمی

معرفی کتاب تغذیه‌درمانی نوشته حکیم رضوی قمی

معرفی کتاب تغذیه‌درمانی نوشته حکیم رضوی قمی چاپ اول ۱۳۹۶ انتشارات طوبای محبت

انتشارات طوبای محبت در سال ۹۶ کتاب تغذیه‌درمانی نوشته حجه الاسلام سید محمدمهدی رضویان (حکیم رضوی قمی) را چاپ کرد.

این کتاب با این رویکرد اصولی برآمده از روایت کلیدی است که معده را مرکز و خانه همه بیماری‌ها می‌داند. پس اگر تغذیه درست شود تمام بیماری‌ها از انسان رخت بر خواهد بست.

"غذا و تغذیه در آموزه‌های دینی همچون سایر موضوعات موردتوجه قرارگرفته است. مبدأ پیدایش غذا از جانب خداوند است که جهت تندرستی، تداوم حیات و توانمندی در انجام تکلیف به انسان عطاشده است. قریب به 25 آیه قرآنی و صدها روایت از معصومین علیهم‌السلام بر اهمیت غذا و تغذیه دلالت می‌کنند. سؤال این است که اسلام، خوردن چه نوع غذاهایی را توصیه کرده است؟ چه مقدار باید غذا خورد؟ اسلام چند وعده برای خوردن را توصیه می‌کند؟ آداب خوردن غذا چیست؟..."

این توجه به تغذیه به دلیل این است که تأثیرات تغذیه نادرست به جسم محدود نمی‌شود بلکه تأثیرات تغذیه به روح و امور معنوی انسان به نحو مستقیمی نیز تأثیرگذار است. در دین نیز این تأثیرات به رسمیت شناخته‌شده و جسم به‌عنوان مَرکب روح شناسانده شده است برای مثال: کُلُکُم عاصٍ لأمرِی غیرُ مُستَمعٍ قولِی فَقَد مُلِئت بُطُونُکُم مِنَ الحرامِ و طُبعَ علی قُلُوبِکُم، وَیلَکُم.

در این کتاب که در 6 سرفصل کلی تدوین‌شده است، می‌آموزیم که چه غذایی بخوریم؟ چگونه غذا بخوریم؟ چه مقدار بخوریم؟ و این سه سؤال مهم، عمده مباحث کتاب را شامل می‌شود. در فصل اول، جایگاه تغذیه در اسلام، اهمیت غذا و برخی توصیه‌های نظر به این سه سؤال مطرح‌شده، و در فصل بعد، تعادل طبایع، پس از مصرفی اجمالی طبع و طبایع و علل ایجاد آن‌ها توصیه‌هایی برای تغذیه هر گروه ارائه‌شده تا بتواند طبع خود را در حد اعتدال نگه‌داشته و با تدابیر تغذیه‌ای از گزند بیماری‌های حاصل خارج شدن از طبایع از اعتدال در امان بمانند.

در فصل سوم، مؤلف تحت عنوان غذاهای امرونهی شده در روایات، به معرفی غذاهای امر یا نهی شده در احادیث ائمه معصومین می‌پردازد و حتی نحوه درست کردن برخی را نیز آموزش می‌دهد. اعم از گوشت‌ها، روغن‌ها، شکر و شیرینی‌ها، نمک، سویق های مختلف و دم‌نوش‌های متنوع.

از مزیت‌های این کتاب که در کتب طبی دیگر کمتر به چشم می‌خورد، پرداختن به تغذیه و بهداشت بارداری است که شامل آ موزهایی برای دوران قبل از بارداری انعقاد نطفه و زمان بارداری است.

نگارنده در فصل پنجم از کتاب تغذیه‌درمانی به بیان چگونگی تغذیه برای بیماری‌های عمومی و بعضی بیماری‌های خاص ازجمله فشار، دیابت، چربی، تالاسمی و ...بازهم با تکیه اصلی بر روایات آل محمد صلوات الله و سلامه علیهم می‌پردازد.

فصل آخر این کتاب به طرز تهیه چند نوع غذای طبیعی اختصاص دارد

انتشارات طوبای محبت این کتاب را در تیراژ ۱۰۰۰ نسخه و ۲۹۴ صفحه منتشر کرده است.

دیدگاه ها بسته شده است